Met de camper naar Schotland

We zijn in de zomervakantie van 2011, met een camper van Stichting On Wheels, 17 dagen naar Schotland geweest. Wederom een schitterend avontuur waar we nog steeds van nagenieten en met heel veel plezier op terugkijken.

De overtocht
Onze reis begon met een overtocht van Hoek van Holland naar Hull. We mochten met de camper op het vrachtdek tussen de grote jongens staan! De boot vertrok om 9 uur ’s avonds, de zee was heel kalm en we hadden dan ook een perfecte overtocht. Om 8 uur ’s morgens was de boot in Hull en konden we vertrekken richting de Schotse grens.

Skye; een schitterend eiland!
Onze eerste bestemming in Schotland was Isle of Skye en hier hadden we van te voren een camping geboekt. We hebben in 3 dagen tijd (wat natuurlijk veel te kort was!) bijna het hele schitterende eiland verkend met de camper! Hoge bergen, schilderachtige dorpjes aan zee, schitterende flora en fauna (otters, dolfijnen, zeearenden).

Hoog en ruig
Daarna verder noordelijk, naar Durness, het Noordwesten van Schotland is hoog en ruig en na Ullapool kom je vooral andere campers tegen en is het verder vrij rustig op de eenbaanswegen met ruim voldoende “passing places” (sowieso gaat iedereen vol ontzag aan de kant 😀 als ze de wit/gele camper zien aankomen).

Loch Ness
Na de meest Noordwestelijke punt (Cape Wrath) bezocht te hebben zakten we weer af in zuidelijke richting. Nu naar Inverness om van daaruit een eyeball te hebben met Nessie. We komen niet oog in oog met de legende (gelukkig!) maar leren in het Loch Ness centrum in Drumnadrochit alles over haar geschiedenis. Erg toeristisch, maar het geld zeker waard!

3000 km rijden
Via Spean Bridge en Pitlochry (ook erg toeristisch) gaan we nu richting de Grampian Mountains. Onze reis zit er nu grotendeels op, we komen langzaam terug in de bewoonde wereld. Alle indrukken van de afgelopen 2,5 week glijden in gedachten nog eens voorbij. Wat was prachtig en wat hebben we met zijn allen genoten! Moe maar voldaan komen we na bijna 3000 kilometer rijden weer thuis.

Jens heeft genoten
Dit alles was mogelijk dankzij de aangepast camper van On Wheels. Jens heeft genoten voorin, hij was een goede bijrijder en wees ons steeds de weg naar de volgende Geocache (modern schatzoeken mbv een GPS). Dankzij de nodige voorzieningen (tillift, hoog-laagbed) konden we Jens prima verzorgen, al blijft het natuurlijk behelpen met de ruimte met een elektrische rolstoel.

Geef een antwoord