Familie Rindt in Kamperland

Wij zijn nu voor de 6de keer naar het chalet in Kamperland geweest. Het chalet is perfect aangepast voor onze 2 meervoudig gehandicapte volwassen kinderen.

Het park heeft een eigen strandje aan de Oosterschelde.  Bij het strandje is ook een haven waar altijd erg veel bedrijvigheid heerst. Het is altijd leuk om daar even heen te wandelen en rond te kijken. Er is ook een restaurant bij met een groot terras waar het goed toeven is.  Het dichtstbijzijnde strand is het strand bij vakantiepark de Banjaard.  Je kunt hier met een duwrolstoel goed komen. Op het strand liggen vlonders waar je overheen kunt lopen en rollen. Ook het strandpaviljoen is goed toegankelijk. Je kunt hier speciale strandrolstoelen huren. Dit kan overigens op veel plaatsen in Zeeland, o.a. in Zoutelande en Domburg.

Op het park zelf is een grote supermarkt, handig voor de kleine dagelijkse boodschappen.  Voor de grote “bulk” kun je in Kamperland naar de Albert Heijn, een mooie grote winkel. Op het park is ook een subtropisch zwembad, maar daar zijn verder geen  voorzieningen voor gehandicapten. Wij gebruiken het chalet als uitvalsbasis voor uitstapjes in Zeeland. Je kunt vandaar uit alle kanten op.

Veere is een mooie plaats , van hieruit kun je met de rondvaartboot het meer op. Ook met  de fietspont Kamperland-Veere  kun je met de rolstoel mee.

Voor ons hoort er een dagje Vlissingen altijd bij. Je kunt daar mooi wandelen over de Boulevard. Je kunt ook met de pont naar Breskens. Altijd leuk! Het arsenaal is ook een aanrader.

Verder de kustplaatsen op Walcheren, Domburg, West-Kapelle en Zoutelande. Zoutelande is met de rolstoel het best te doen. Je kunt daar een heel eind langs het strand lopen over het asfalt.  Zoutelande en Domburg zijn ook erg leuke plaatsen  om gewoon even rond te kijken.

In West-Kapelle kun je met de auto bij de zee komen, er loopt een toeristenweg onder langs de dijk bij de vuurtoren. In Domburg loopt een rolstoelpad vanaf de boulevard naar het strand. Met de duwrolstoel kun je dan nog een eind over vlonders lopen maar met een elektrische gaat dat niet lukken.

In Oost-Kapelle kun je mooi wandelen in het duinengebeid en door het bos bij kasteel Westhove. Hier loopt ook een mooie  rolstoelroute.

Je kunt vanaf het park ook richting Schouwen-Duiveland over de Oosterscheldekering. Boswachterij Westerschouwen is een prachtig bosgebied waar je (soms wel duwen!) prachtig kunt wandelen. Loop wel over het fietspad, de aangegeven rolstoelroute is heel slecht onderhouden. Op de punt van het eiland, aan de voet van de Oosterscheldekering   kun je heel makkelijk met de rolstoel bij de zee komen.

Halverwege de Oosterscheldekering tegenover Neeltje Jans is een mooi strand. Pretpark Neeltje Jans vonden wij wat tegenvallen. De 3-dimensionale film van de storm in 1953 was wel erg indrukwekkend.

Renesse is een leuk plaatsje, evenals Brouwershaven en  Zierikzee.

Verder wandelen wij graag over de Veerse Dam . Mooi om aan de ene kant uit te kunnen kijken over de Noordzee en aan de andere kant over het Veerse meer.

’s Avonds wandelen wij graag langs de Oosterschelde. Genieten dan van de rust en de vogels.

Altijd mooi in Zeeland!

Dam Neeltje Jans

Burgh Haamstede

Kamperland Sofiahaven

Domburg

Oosterscheldekering

Veerse meer

Strand Veerse dam

Zoutelande

Zoutelande

West Kapelle

Geef een antwoord